Τον Ι. Μπαριανό τίμησε η ΡΟΔΑ

Σε μια συμβολική κίνηση

Έναν σπουδαίο Ροδίτη που επί σειρά ετών διαφήμισε μέσω του έργου του τη Ρόδο και την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, τίμησε προχθές ο ΡΟΔΑ.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών του νησιού μας κ. Δημήτρης Παρασκευάς και ο Διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί στο σπίτι του κ. Ιωάννη Μπαριανού και του επέδωσαν τιμητική πλακέτα.

Πρόκειται για συμπατριώτη μας ο οποίος στο παρελθόν ίδρυσε αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανέλαβε την υλοποίηση πολλών μεγάλων έργων υποδομής, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες χώρες.

336cea6b3b30546094c39d41f1bfee1d

Ωστόσο η συγκεκριμένη βράβευση εμπεριέχει και μια συμβολική κίνηση, καθώς ο κ. Μπαριανός το 1960 χειροτέχνησε έναν ανάγλυφο πίνακα (βλ. φώτο) που απεικονίζει όλα τα χωριά και τις περιοχές του νησιού της Ρόδου, τον οποίο δώρισε στη ΡΟΔΑ.

df67a5f7e48ec8f1d4fbbb71d39c1a72

Ο συγκεκριμένος πίνακας έως και σήμερα κοσμεί το γραφείο του Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης.
Μάλιστα λόγω της φθοράς του χρόνου, ο πίνακας χρειάζεται συντήρηση, κάτι το οποίο δήλωσε ο κ. Μπαριανός στα στελέχη του οργανισμού συγκοινωνιών ότι μπορεί να πράξει άμεσα και να τον επιστρέψει πίσω σε πολύ καλή κατάσταση.
thumb_640
Η επίσκεψη του προέδρου και του Διευθυντή του ΡΟΔΑ στο σπίτι του κ. Μπαριανού διήρκησε παραπάνω από μιάμιση ώρα. Στο διάστημα αυτό ο γηραιός Ροδίτης είχε την ευκαιρία να εξιστορήσει σημαντικά γεγονότα και αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών από τη Ρόδο, ενώ θυμόταν χαρακτηριστικά όλα τα σπουδαία κτήρια του νησιού, ακόμη και τα δρομολόγια που εκτελούσε η ΡΟΔΑ!

Πηγή : Τον Ι. Μπαριανό τίμησε η ΡΟΔΑ | Η ΡΟΔΙΑΚΗ